Introducere

Folosirea, vizitarea și cumpărarea produselor de pe site-ul www.vichifarm.ro, implică acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor sub care sunt furnizate aceste servicii. Termenii și condițiile acestor servicii pot fi schimbate în orice moment de către vânzător, fără notificarea prealabilă a utilizatorului, cu respectarea legislației în vigoare.

Pentru a avea acces oricând, termenii și condițiile vor rămâne publicate permanent pe site-ul www.vichifarm.ro.

 

1. Returnarea produselor

În conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2014, consumatorul/cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Prevederile OUG nr. 34/2014 se aplică în cazul achiziționării de produse de pe site-ul www.vichifarm.ro, utilizând tehnicile de comunicare la distanță cu livrare prin servicii de curierat rapid sau prin servicii poștale.

 

Condiții de returnare a produselor

 •         Nu vor fi acceptate pentru returnare produsele deteriorate, rupte, cu ambalaje deteriorate sau rupte, care prezintă urme de modificări fizice, care prezintă urme de uzură sau folosire, lovituri, tăieturi, miros de parfum sau deodorant, zgârieturi, ciobituri etc.
 •         Pentru a putea fi acceptat la returnare produsul trebuie să fie trimis în ambalajul original, să aibă toate etichetele originale intacte așa cum au fost așezate de către producător și/sau vânzător.
 •         Nu se acceptă pentru returnare produse care prezintă deteriorări ale ambalajului original sau care au lipite pe ambalajul original etichete, bandă adezivă etc.
 •         Odată cu produsele vor fi transmise și documentele care au însoțit produsele, returul nefiind acceptat fără acestea.
 •         Împreună cu produsul se va transmite Formularul de retur completat în original de către cumpărător. Formularul de retur se găsește pe site-ul www.vichifarm.ro – descarcă de aici –  sau poate fi solicitat prin email la office@vichifarm.ro
 •         Este responsabilitatea clientului să ambaleze produsele astfel încât să nu fie deteriorate în cursul transportului înapoi înspre farmacie.
 •         Nu se acceptă la retur produsele desigilate și încercate (de exemplu: creme).

Procedura returnare produse:

 •         Se transmite un email la office@vichifarm.ro (cu subiectul “Returnare produse”), în care se atașează Formularul de retur (care se poate descărca de aici);
 •         Vânzătorul va transmite cumpărătorului un email prin care se va accepta efectuarea returului;
 •         După ce se primește acceptul de retur pe email, se va putea transmite coletul la adresa indicată în email;
 •         Demersurile legate de returnarea coletului (ambalare, contactare firmă de curierat etc.) revin în sarcina cumpărătorului, care poate folosi orice firmă de curierat dorește neexistând obligativitatea utilizării curierilor cu care vânzătorul are contract;
 •         După primirea produselor returnate și verificarea stării lor, se va înapoia contravaloarea produselor returnate în cel mult 14 de zile de la data recepției produselor;
 •         Suma înapoiată nu va include cheltuielile de transport tur/retur, cheltuieli care sunt suportate de client;
 •         Contravaloarea produselor returnate va fi restituită in 14 zile din momentul efectuării returului, prin cont bancar (notați contul IBAN în spațiul corespunzător, pe documentul de restituire) sau prin mandat poștal (adresa de expediere trebuie să corespundă cu cea din buletinul dumneavoastră);
 •         NU SE ACCEPTĂ COLETELE RETUR CU PLATA RAMBURS. Cheltuielile cu transportul tur/retur sunt suportate în totalitate de către cumpărător (excepție făcând doar cazurile în care vânzătorul are anumite oferte speciale care sunt specificate).

 

2. Modalități de plată

 •         Plata ramburs: Plata cu numerar se face în lei, la livrare sau la ridicarea produselor din farmacie. Livrarea produselor se face de către agenții firmei de curierat cu care lucrează S.C. Vichi Farm S.R.L. Plata se va face către agentul de curierat care efectuează livrarea.
 •         Plata online cu card bancar prin NETOPIA

Dacă ați ales metoda de plată “Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți. ATENȚIE: completarea datelor de pe care se face pe pagina procesatorului de plăți, nu pe site-ul vichifarm.ro

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca acelea realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. “3-D Secure” asigură, în primul rând, că nicio informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, în nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

 •         Plata prin transfer bancar: după achiziționarea produselor de la magazinul online www.vichifarm.ro, clientul va primi prin email factura aferentă. Contravaloarea acestei facturi va fi plătită prin transfer bancar/ordin de plată în contul vânzătorului. Livrarea produselor se face după confirmarea plății de către bancă.

 

3. Renunțarea la o comandă deja efectuată

Renunțarea la cumpărare este valabilă doar persoanelor fizice.

Returnarea se poate face doar o singură dată pentru un produs în condițiile art 4 alin.1 lit b) din O.U.G. nr. 174/2008 publicată în MOF nr. 795 din 27/11/2008. În toate cazurile returnării/înlocuirii produselor ca urmare a renunțării la cumpărare, costurile de returnare/înlocuire sunt suportate de către cumpărător.

Anularea unei comenzi se face prin e-mail la office@vichifarm.ro (la subiect se trece “Renunțare comandă”) sau la telefon 0258 834 040 în cel mai scurt timp posibil, dacă e posibil înainte să plece produsul înspre Dumneavoastră.

Dacă produsele au fost preluate de transportator se va urma procedura așa cum este descrisă la capitolul Procedură returnare produse.

Dacă produsele nu au fost preluate de transportator anularea comenzii de va face de către vânzător fără niciun cost suplimentar pentru cumpărător.

Dacă se constată că, fără a anunța în prealabil, cumpărătorul refuză primirea comenzii, vânzătorul va face toate diligențele necesare recuperării costului de transport tur/retur.

 

4. Garanția produselor

www.vichifarm.ro oferă o garanție de 30 de zile produselor comercializate în conformitate cu Ordonanța 21/1992 și Legea 449/2003. Perioada de garanție începe de la data cumpărării produsului și este certificată de factura emisă pentru produsele achiziționate.

Garanția va fi asigurată prin următoarele modalități:

 •         returnarea contravalorii produselor.

Garanția nu se aplică pentru următoarele situații:

 •         întreținerea necorespunzătoare (depozitare, șocuri mecanice, transportare, manipulare).
 •         uzura fizică naturală a produselor.

 

5. Declinarea responsabilității

În conformitate cu legislația românească în vigoare, magazinul nu are nici o responsabilitate în ceea ce privește:

 •         întârzierile la livrare datorate furnizorului, curierului/poștei sau din alte motive.
 •         deteriorările, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului până la destinatar, care cad în sarcina transportatorului.
 •         informațiile eronate furnizate de cumpărător.
 •         posibilitatea de a contacta viruși prin accesarea site-ului sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promoțional.
 •         neplăcerile create de întreruperea accesului pe site datorate furnizorului de servicii internet (ISP).
 •         conținutul sau natura site-urilor prin link-urile cărora un client ajunge pe site.

 

6. Copyright

www.vichifarm.ro împreună cu toate informațiile și întreg conținutul site-ului sunt proprietate a companiei S.C. Vichi Farm S.R.L.

Folosirea sub orice formă și în orice scop a materialelor publicate pe site, fără acordul S.C. Vichi Farm S.R.L. se pedepsește conform legilor românești în vigoare.

 

7. Litigii

Orice litigiu care apare între vânzător și cumpărător va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit rezolvarea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din România.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal – Citește și Politica noastră de confidențialitate

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nașterii, datele din actele de stare civilă, telefon/fax, adresă (domiciliu/reședința), e-mail, profesie, loc de muncă, date de geolocalizare/date de trafic.

Prin crearea contului și, implicit completarea datelor în formularul de creare cont, clientul declară că acceptă expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie colectate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către vânzător pentru activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing (inclusiv campanii promoționale organizate de către vânzător), de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului.

Atunci când un utilizator își creează un cont pe www.vichifarm.ro, va primi comunicări comerciale din partea www.vichifarm.ro doar în măsura în care și-a dat consimțământul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale, www.vichifarm.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere și alerte.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, S.C. Vichi Farm S.R.L. are obligația de a prelucra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de utilizatori.

Scopul colectării datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiară, reclamă, marketing, publicitate, statistică, informarea clienților privind situația contului lor de pe www.vichifarm.ro, informarea clienților privind evoluția și starea comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a www.vichifarm.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre  www.vichifarm.ro, pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC Vichi Farm SRL

Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării comenzilor.

În cazul în care Clientul își modifică prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre  www.vichifarm.ro si exista Comenzi în derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate.

www.vichifarm.ro.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe  www.vichifarm.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

Not keeping data: Datele cardului de plata al Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre  www.vichifarm.ro, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei entitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

3D Secure: 3D Secure inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzarilor in tranzactii sigure pe Internet. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

DREPTUL DE INFORMARE

(1) La cerere, atunci când legea nu interzice, S.C. Vichi Farm S.R.L. va comunica informații referitoare la: categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrează, sursele de la care au fost colectate datele cu caracter personal, scopurile prelucrării, precum și dacă unui terţ i-au fost dezvăluite aceste date.

(2) În cazul în care dezvăluirea datelor este impusă de lege (de exemplu, în vederea executării unei hotărâri judecătorești), S.C. Vichi Farm S.R.L. se va asigura ca terţul care solicită dezvăluirea acționează în conformitate cu dispozițiile legale, iar cererea privește numai datele cu caracter personal neexcesive prin raportare la scopul prelucrării. Persoana vizată va fi informată în legătură cu dezvăluirea numai dacă legea permite.

DREPTUL DE ACCES

(1) Pesoanele vizate au dreptul să se informeze cu privire la datele personale proprii deţinute de S.C. Vichi Farm S.R.L., utilizând în acest scop diverse căi comunicare (email office@vichifarm.ro, cerere scrisă)

(2) O persoană vizată nu are dreptul de a accesa datele cu caracter personal ale altei persoane vizate.

DREPTUL DE INTERVENŢIE

(1) Persoanele vizate au dreptul de a solicita verificarea exactităţii şi a caracterului complet al datelor cu caracter personal care le privesc, precum şi de a solicita rectificarea datelor inexacte sau incomplete, prin formularea unor contestaţii.

(2) Vichi Farm SRL va păstra o evidenţă a contestaţiilor privind caracterul exact sau complet al datelor, precum şi o evidenţă a datelor transferate către alţi operatori. Evidenţele vor conţine datele care au fost rectificate şi datele care au fost transferate.

(3) Actualizarea bazelor de date se face prin intermediul informaţiilor transmise de persoanele vizate, precum şi prin informaţiile furnizate de orice sursă externă autorizata de lege.

DREPTUL DE OPOZIŢIE

(1)Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare.

În caz de opoziţie justificată, prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

(2) Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit şi fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terţ, sau să fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.

(3) În vederea exercitării drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere, solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(4) Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în temeiul alin. (1) sau (2), precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (3).

SOLUŢIONAREA PLANGERILOR

(1) S.C. Vichi Farm S.R.L. este obligată să rezolve plângerile şi orice alte cereri legate de prelucrarea datelor cu caracter personal în termenele şi condiţiile prevăzute de lege.

 

9. Proprietate

www.vichifarm.ro este proprietatea S.C. Vichi Farm S.R.L.

Sediul: Alba Iulia, B-dul Revoluției 1989, nr. 67, Bl. A14, ap. 3, cod poştal 510077, judeţul Alba, România

Cod unic de înregistrare având la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului: J01/718/1995

Cod fiscal: RO 8014753

Telefon: 0258 834 040.

Derulează până sus
d
c
Vorbiți cu noi
Aveți nevoie de ajutor?
Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta?