Rețete culinare pentru diabetici-Tortilla cu cartofi dulci, ceapă și ardei gras 1
08 mart.

REȚETE CULINARE PENTRU DIABETICI

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 ouă întregi și 2 albușuri
  • 300 g de cartofi dulci fierți
  • 1-2 cepe galbene
  • 1 ardei roșu (acest ingredient poate fi omis, dacă nu aveți suficient timp de preparare la dispoziție, preparatul iese foarte bun și fără ardei)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Oregano
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Coaceți ardeiul gras pentru a curață uşor pielița.
Se curăță cartofii și se taie în feliuțe mici și subțiri.
Se toacă ceapa.
Într-un castron mare, spargeți ouăle şi apoi bateți-le adăugând piper, sare şi oregano.
Într-o tigaie largă, adâncă, se încălzeşte uleiul de măsline. Ceapa se călește putin şi se adaugă cartofii. Lăsați să se gătească 10 – 12 minute, amestecând ușor.
Adăugați ardeii tăiați felii și apoi ouăle. Lăsaţi să se gătească pentru 5 minute, apoi întoarceți tortilla pe cealaltă parte (ajutați-vă de o farfurie sau un capac de tigaie dacă este necesar).

Preparatul poate fi consumat ca un mic dejun consistent sau la prânz alături de o salată mixtă sau salată de ardei copți sau murături.

Nutriție/ porție: 310 calorii – 21,5 g carbohidrați – 21,1 g proteine – 11,1 g grăsimi



Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at

Sursa: Alphega Farmacie – partener Vichi Farm

https://www.alphega-farmacie.ro/retete_culinare_pentru_diabetici.pdf



 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.