Rețete culinare pentru diabetici-Clătite cu spanac și brânza de capră 1
17 mart.

REȚETE CULINARE PENTRU DIABETICI

Ingrediente pentru clătite:

  • 100 g făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă


Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g spanac congelat
  • 100 g brânză de capră
  • 100 ml lapte
  • sare și piper
  • 1 vârf de cuţit de nucșoară


Mod de preparare:

Se toarnă făina ȋntr-un castron mare.
Se adaugă oul întreg, apoi se amestecă.
Se toarnă laptele treptat, amestecând cu un tel. Se lasă să stea 1 oră la frigider.
Ungeţi o tigaie cu puțin ulei, ștergeți cu un prosop de hârtie și apoi, odată ce aceasta este fierbinte, se toarnă aluat pentru o clătită ȋn tigaie. Să prăjesc pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte, până avem gata toate clătitele.
Decongelați spanacul ȋntr-o cratiţă, la foc mic. Adăugați sare și piper si presăraţi acum și  nucșoara.  Adăugați 100 ml lapte și lăsați să se gătească 5 min.
Se scoate spanacul de pe foc și se amestecă ȋn compoziţie branza de capră.
Acoperiţi fiecare clătită cu un strat din acest amestec, apoi rulaţi clătitele.
Reȋncălziţi clătitele ȋntr-o tigaie câteva minute sau ȋntr-un vas la cuptor și apoi serviţi-le alături de o salată verde.

Nutriţie/ porţie: 145 calorii – 15 g glucide – 8 g proteine ​​- 5,8 g grăsimi



Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at

Sursa: Alphega Farmacie – partener Vichi Farm

https://www.alphega-farmacie.ro/retete_culinare_pentru_diabetici.pdf



 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.