Rețete culinare pentru diabetici-Biban de mare (sau Dorada) la cuptor cu fasole verde 1
16 mart.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  •  4 pești
  •  2-3 cepe
  •  câteva ramuri de cimbru
  •  3-4 roșii (sau mai multe dacă sunt rosii cherry)
  •  câteva frunze de dafin
  •  1 lămâie
  •  1 kg fasole verde congelată (pentru o notă mai elegantă se poate folosi sparanghelul)
  •  1 lingură de sare
  •  piper, după gust
  •  3 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță peștele, se spală şi se usucă.
Porniţi cuptorul la 200° C. Se spală roşiile şi ceapa şi se taie în felii subţiri. Stropiţi o tavă cu ulei și puneţi roșiile și ceapa. Săraţi și puneţi puţin piper.
Presăraţi sare și piper și peste pește și umpleţi interiorul fiecăruia cu ramuri de cimbru, frunze de dafin și felii de lămâie.
Puneţi tava cu pește în cuptorul preȋncălzit la 200° C pentru circa 30 de minute.
În acest timp se pune la foc o tigaie ȋncăpătoare, non-aderentă. Puneţi o lingură de ulei de măsline, turnaţi fasolea ȋngheţată și acoperiţi tigaia. Sotaţi timp de 10-15 minute. Fasolea nu trebuie să fie foarte moale. Se poate adăuga usturoi sau nu, ȋn funcţie de preferinţele fiecăruia.

Nutriţie/ porţie: 334 calorii – 22 g carbohidraţi – 30 g proteine ​​- 14 g grăsimi



Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at

Sursa: Alphega Farmacie – partener Vichi Farm

https://www.alphega-farmacie.ro/retete_culinare_pentru_diabetici.pdf



 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.