Rețete culinare pentru bolile cardiovasculare-Desert cu mere și fructe uscate 1
15 mart.

Rețete pentru Bolile cardiovasculare

Ingrediente pentru topping:

  • 60 gr. nuci sau nuci pecan
  • 30 gr. curmale fără sâmburi tocat

Ingrediente pentru compoziția de mere: 

  • 4 mere mijlocii, curățate de miez şi tăiate cubulețe
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente pentru legarea compoziției:

  • 2 mere mijlocii, curățate de miez și tăiate cubulețe
  • 80 g curmale mărunțite
  • 100 g stafide
  • 2 linguri suc de lămâie
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriţă nucşoară

Mod de preparare:

Puneți  nucile şi curmalele într-un blender sau un robot de bucătărie și tocați. Nu insistați prea mult. Amestecul nu trebuie să fie fin. Transferați într-un castron şi puneți deoparte. (Păstraţi blenderul la îndemână pentru pasul 3.)
Amestecați merele tăiate cubulețe și sucul de lămâie împreună într-un bol mediu. Puneți deoparte.
Puneți toate ingredientele (mere, curmale, stafide, suc de lămâie, scorţişoară şi nucşoară) în blender şi procesați. În funcție de tipul de ingrediente folosite s-ar putea să mai adăugați puțină apă pentru a avea consistența necesară.
Amestecați umplutura de mere cu acest sos și serviți în boluri sau cupe, presărate cu topingul de nuci și curmale.



Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at

Sursa: Alphega Farmacie – partener Vichi Farm

https://www.alphega-farmacie.ro/Retete_afectiuni%20cronice.pdf

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.