Rețete culinare pentru bolile cardiovasculare-Cod la cuptor cu crustă de patrunjel și hrean 1
13 mart.

Rețete pentru Bolile cardiovasculare

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 1 lingură de hrean cremă
  • 1 felie mare de pâine uscată/ prăjită
  • 1 lingură de patrunjel proaspăt, tocată
  • 2 x 125 g fileuri de cod
  • piper negru proaspăt măcinat


Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200ºC.
Se amestecă împreună hreanul, pesmetul și pătrunjelul, se adaugă apoi piperul.
Pentru a rupe ușor pâinea, uscați-o mai întâi în cuptor timp de câteva minute înainte de amestecare.
Amestecul obținut se pune uniform pe fileurile de cod, (dacă fileurile au fost congelate și dezghețate trebuie bine presate în prealabil ca să nu conțină apă, ideal este să folosiți fileuri proaspete de cod).
Așezați fileurile pe o foaie de copt și coaceți timp de 10-12 minute până când peștele este gătit.
Serviți cu salată și o felie de lămâie.

Nutriție/ porție: 154 calorii – 8,5 g carbohidrați – 24,1 g proteine – 1,9 g grăsimi



Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at

Sursa: Alphega Farmacie – partener Vichi Farm

https://www.alphega-farmacie.ro/Retete_afectiuni%20cronice.pdf



 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.