durere-genunchi-oase-tratament-vichi-farm
18 mai

Cum se manifestă durerile de oase?

Miezul osos este de o sensibilitate extremă, amplificând durerea sau alt disconfort. Durerile de oase diferă de durerile musculare și articulare, deoarece sunt prezente chiar dacă sunteți în mișcare sau nu. Bolile de oase sunt destul de frecvente și afectează funcționarea și structra osoasă.

Care sunt cauzele durerii osoase?

Multe situații și evenimente pot duce la dureri osoase.

Accidente

Leziunile sunt o cauză frecventă a durerii osoase. De obicei, această durere apare atunci când o persoană trece printr-o formă de traume, cum ar fi un accident de mașină sau o căzătură puternică. Impactul poate rupe sau fractura osul. Orice deteriorare a osului poate provoca dureri osoase.

Deficit de minerale

Pentru a rămâne puternic, oasele necesită o varietate de minerale și vitamine, inclusiv calciu și vitamina D. O deficiență de calciu și vitamina D duce adesea la osteoporoză, cel mai frecvent tip de boală osoasă. Oamenii în stadiile târzii ale osteoporozei au adesea dureri osoase.

Cancer metastatic

Acesta este cancerul care a început într-o parte a corpului, dar s-a răspândit în restul corpului. Cancerele de sân, pulmonar, tiroida, rinichi, și de prostată sunt printre cancerele care frecvent se răspândesc la oase.

Cancerul osos

Cancerul osos descrie celulele canceroase care provin din os. Cancerul osos este mult mai rar decât cancerul osos metastazat. Aceasta poate provoca dureri osoase atunci când boala perturbă sau distruge structura normală a osului.

 

Boli care perturbă alimentarea cu sânge a oaselor

Unele boli, cum ar fi siclemia (anemie), afectează alimentarea corectă cu sânge a oaselor. Fără o sursă constantă de sânge, țesutul osos începe să moară. Acest lucru provoacă dureri osoase semnificative și slăbește osul.

Infecţie

În cazul în care o infecție se raspândește la oase, aceasta poate provoca o afecțiune gravă cunoscut sub numele de osteomielită. Această infecție a osului poate ucide celulele osoase și provoca dureri osoase.

Leucemie

Leucemia este cancer al măduvei osoase. Măduva osoasă se găsește în majoritatea oaselor și este responsabilă pentru producerea celulelor osoase. Persoanele cu leucemie au adesea dureri osoase, în special în picioare.

Care sunt simptomele?

Simptomul cel mai vizibil al durerii osoase este disconfortul, fie că stați sau sunteți în mișcare. Alte simptome depind de cauza particulară a durerii osoase.

Cum tratăm durerea osoasă?

Când doctorul a determinat cauza durerii osoase, va începe să trateze cauza. Acesta vă poate sfătui să odihniți zona afectată cât mai mult posibil. Probabil îți va prescrie un calmant pentru dureri de osoase moderate până la severe.

În cazul în care medicul dumneavoastră nu este sigur de cauză și suspectează o infecție, va recomanda antibiotice. Respectați în totalitate medicația prescrisă de medic, chiar dacă simptomele dispar în termen de câteva zile. Corticosteroizii sunt, de asemenea, frecvent utilizați pentru a reduce inflamația.

Poate fi prevenită durerea osoasă?

Menținerea oaselor puternice, sănătoase ajută la evitarea durerilor osoase. Pentru a menține sănătatea optimă a oaselor, amintiți-vă să:

  • menține un plan de exerciții fizice
  • obține suficient calciu și vitamina D
  • bea alcool cu moderație
  • evită fumatul

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.