cum-tratam-tenul-sensibil-vichi-farm
14 iun.

Tenul sensibil și pielea sensibilă pot prezenta uneori roșeață, de multe ori fiind un fenomen tranzitoriu, dar acesta se poate agrava treptat și manifestările pielii pot deveni permanente.

Împortant de știut este că produsele Sensibio de la Bioderma sunt perfect adaptate pentru toate tipurile de piele sensibilă şi reactivă. Sensibio H2O este soluţia micelară nr. 1 în farmacii și lider de vânzări pe bază de prescripție medicală.

 

Cum tratăm tenul sensibil?

Pielea sensibilă se deshidratează uşor, iar uscăciunea contribuie şi mai mult la fragilitatea ei, dând senzaţia de piele care “ţine”. În funcţie de cauză, de amploarea şi stadiul acestei sensibilităţi, precum şi de diagnosticul medicului specialist, Sensibio îţi oferă combinaţii de ingrediente active cu texturi potrivite oricărui tip de piele sensibilă. Bioderma a creat apa micelară cu Sensibio H2O, care inhibă roșeața, prin reglarea factorului responsabil pentru vasodilatație.

 

De ce apare roșeața și unde se localizează?

Roșeața este cauzată de mici vase de sânge vizibile, toate aceste manifestări cutanate sunt o anomalie a sistemului vascular al feței care nu funcționează în mod normal. Roșeața poate fi temporară sau mai persistentă.

Localizarea este relativ simetrică: uneori, doar nasul este afectat, pomeții reprezintă o zonă predilectă, sau, în general, obrajii. Persoanele cu piele deschisă la culoare sunt mai predispuse la cuperoză și rozacee.

 

Factori care agravează simptomele:

– schimbările bruște de temperatură (cald-rece);

– consumul de alimente fierbinți și picante.

 

Trei forme de rozacee

  • Forma vasculară: se manifestă prin prezența roșeții la nivelul feței.
  • Forma papulo-pustuloasă: asociată unor coșuri care arată ca leziunile de acnee (pustule și coșuri roșii mici), apare în puseuri.
  • Forma hipertrofică: caracterizată prin prezența unui nas mare, cu multe denivelări, roșu și nu afectează decât bărbații.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.