ce-trebuie-să-urmărești-când-alegi-o-pompă-de-sân-vichi-farm
09 iul.
Pompa de sân potrivită. Cum o alegem pe cea mai potrivită?

Fie că te pregătești să revii la serviciu sau pur și simplu vrei să te odihnești sau să
ieși din casă, folosirea unei pompe pentru colectarea laptelui îți va permite să îi oferi
celui mic lapte matern chiar și atunci când nu ești lângă el. Datorită numărului mare
de modele, cele mai multe mame sunt puse în dificultate atunci când trebuie să aleagă
tipul de pompă care li se potrivește.

Când am nevoie de o pompă pentru sân?

Cel mai probabil vei alege să folosești o pompă de sân din urmatoarele motive:

  • Dacă ai nevoie sa sporești secreția lactată.
  • Dacă ești nevoită sa stai o perioadă separată de copil.
  • Dacă ai reluat serviciul sau ești nevoită să lipsești de acasă preț de mai multe ore.
  • Pentru a hrăni un copil care temporar refuză sânul sau care incă nu suge corect.
  • Pentru a ameliora sau preveni angorjarea sanului.
Ce tip de pompă mi se potrivește?

Există două tipuri de pompă: electrică și manuală. Alegerea pompei perfecte pentru tine depinde în primul rând de nevoile tale. Alege în funcție de motivul pentru care optezi pentru colectarea laptelui
și de cât de des și unde intenționezi să folosești pompa. Dacă o vei folosi rar sau dacă nu te grăbești, o
pompă manuală ar putea să fie alegerea potrivită pentru tine. Însă dacă te intorci la serviciu sau dacă nu ai timp să colectezi laptele, o pompă electrică este mult mai rapidă și mai eficientă. De asemenea, ia în calcul și situația în care vei pleca mai multe zile, copilul nu va fi cu tine și va trebui să colectezi. Caută o
pompă ușoară iar dacă este electrică, verifică dacă o poți folosi și cu baterii.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unei pompe?

Dacă te orientezi spre o pompă electrică, alege una care imită acțiunea de hrănire naturală a copilului. Funcția de masaj ajută la stimularea lactației iar posibilitatea de a alege viteza de sucțiune te va ajuta să te simți mult mai confortabil și vei reuși să colectezi mai mult lapte. Cupa, dimensiunile, portabilitatea și
manevrabilitatea sunt alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pompa, fie ea electrică sau manuală. Cupa trebuie să fie dintr-un material moale astfel încât colectarea să nu fie dureroasă și dificilă. Cu cât întregul proces de colectare a laptelui este mai ușor și mai confortabil, cu atât vei fi mai relaxată și vei putea colecta mai mult.

Alege o pompă care este ușoară, de mici dimensiuni. Portabilitatea pompei poate fi un factor de decizie major dacă vei fi nevoită să iei o cu tine atunci când pleci de acasă. La fel de importantă este și manevrabilitatea pompei. O pompă manuală greu de utilizat și de asamblat va face colectarea dificilă în timp ce o pompă ușor de manevrat, silențioasă, discretă va fi mult mai confortabilă și eficientă.

Unele pompe, manuale sau electrice, îți oferă posibilitatea să stochezi laptele în recipientul în care a fost
colectat, fară să fii nevoită să transferi laptele colectat în alt recipient. Poți depozita laptele în frigider sau în congelator însă, în ambele cazuri fii sigură că folosești un recipient sterilizat și închis etanș.

Eficienţa unei pompe de sân electrice este dată în primul rând de aceste două caracteristici: frecvenţa ciclurilor şi puterea de sucţiune. Un bebeluş suge de aproximativ 45 – 55 de ori pe minut. Cu cât pompa electrică are frecvența ciclurilor mai aproape de acest numar, cu atât vei putea scoate mai mult lapte. O pompă cu frecvenţă redusă, sub 25 de cicluri pe minut, va fi cel mai probabil ineficientă.

Şi vacuumul pe care îl creează pompa de sân este important.  Ideal ar fi ca puterea de sucţiune a pompei electrice să fie reglabilă şi să se menţină undeva între 150 mmHg (milimetri coloană de mercur) şi 250 mmHg. Pompele care au puterea de sucţiune sub nivelul minim sunt relativ ineficiente, iar cele care depăşesc nivelul maxim îţi vor cauza durere, punând o presiune prea mare pe sân.

Există pompa potrivită fiecărei mame, iar această potrivire ține de mulți factori, cei mai importanți fiind enumerați mai sus. Pompa de sân nu e o soluție universală pentru orice problemă în alăptare.

Alăptarea este foarte importantă pentru bebeluș, dar și pentru tine, dragă mămică, tocmai de aceea trebuie să fie o experiență pozitivă din toate punctele de vedere. Indiferent care este motivul pentru care decizi să folosești o pompă de sân, trebuie să te asiguri că alegi un produs de cea mai bună calitate. Vizitează magazinul și alege pompa de sân absolut necesară în noul drum pe care urmează să-l parcurgi!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.