27 ian.

Cel mai bun mod de a lupta împotriva bolilor hepatice este de le evita, dacă este posibil. Iată 10 moduri prin care poți menține sănătatea ficatului.

1. Menține o greutate sănătoasă

Dacă ești obez sau chiar oarecum supraponderal, riști să ai un ficat gras care poate duce la boli hepatice grase nealcoolice, una dintre cele mai rapide creșteri ale bolilor hepatice. Pierderea în greutate poate juca un rol important în reducerea grăsimilor hepatice.

S-Form-tinctura-200-ml-greutate-corporală-normală-viață-sănătoasă-vichi farm

2. Mănâncă echilibrat

Evită mâncărurile bogate în calorii, grăsimile saturate, carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă, orezul alb și pastele obișnuite) și zaharurile. Nu mânca crustacee crudă. Pentru o dietă bine ajustată, mânâncă fibre, pe care le poți obține din fructe proaspete, legume, pâine integrală, orez și cereale. Mănâncă, de asemenea, carne (dar limitați cantitatea de carne roșie), lactate (lapte cu conținut scăzut de grăsimi și cantități mici de brânză) și grăsimi (grăsimile „bune” care sunt monoinsaturate și polinesaturate, cum ar fi uleiuri vegetale, nuci, semințe și pește) . Hidratarea este esențială, deci bea multă apă.

3. Fă sport regulat

Atunci când exersezi constant, ajută la arderea trigliceridelor pentru combustibil și, de asemenea, poate reduce grăsimile hepatice.

Sun-Wave-Pharma-Hepasuport

4. Cere asistență medicală dacă ești expus sângelui

Dacă intri în contact cu sângele altcuiva, mergi imediat la medical tău. Dacă ești foarte îngrijorat, mergi la camera de urgență a celui mai apropiat spital.

5. Evită ace contaminate

Desigur, acele murdare nu sunt asociate doar cu consumul de droguri intravenoase. Ar trebui să la medic și să te testezi după orice tip de penetrare a pielii care implică instrumente ascuțite sau ace. Practicile de injecție nesigure, deși rare, pot apărea într-un cadru spitalicesc și ar avea nevoie de urmărire imediată. De asemenea, utilizați numai ace sigilate pentru tatuaje și piercing-uri pentru corp.

6. Nu împrumuta obiecte de igienă personală

De exemplu, aparatele de ras, periuțele de dinți și tăieturile de unghii pot transporta niveluri microscopice de sânge sau alte lichide ale corpului care pot fi contaminate.

Hepatofort-cpr-Seva-digestie-sanatatea ficatului-vichi farm

7. Practică sexul protejat

Sexul neprotejat cu parteneri multipli îți crește riscul de hepatită B și hepatită C.

8. Spală-ți mâinile

Folosește săpun și apă caldă imediat după utilizarea băii, când ai schimbat scutecul și înainte de a pregăti sau mânca mâncare.

9. Urmează indicațiile de pe prospect pentru toate medicamentele

Când medicamentele sunt luate incorect, luând prea multe, tip greșit sau amestecând medicamente, ficatul tău poate fi afectat. Nu amesteca niciodată alcoolul cu medicamente. Spune-i medicului tău despre orice medicamente, suplimente și remedii naturale sau pe bază de plante pe care le utilizezi.

10. Vaccinează-te

Există vaccinuri împotriva hepatitei A și hepatitei B.

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.